Μελισσοκομία Χελμός – Συνταγη για Μελομακάρονα

Το μελομακάρονο είναι ελληνικό γλύκισμα που παρασκευάζεται από αλεύρι, σιμιγδάλι, λάδι, χυμό πορτοκαλιού και μέλι. Εμείς στην Μελισσοκομία Χελμός σας προτείνουμε να δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για τα πιο τέλεια μελομακάρονα!

 

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • 1/2 κ.γ αμμωνία
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
  • 50 γρ. μέλι
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 380 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 650 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 ml νερό
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 175 ml χυμό πορτοκαλί φρέσκο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και το ξύσμα από τα 2 πορτοκαλιά και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε το νερό και λίγο πριν βράσει το βγάζουμε από την φωτιά.

Έπειτα σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στην συνέχεια στο μπολ με τα υγρά υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα των στερών υλικών και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

Έπειτα φτιάχνουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψί οπού έχουμε βάλλει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά αναλόγως το μέγεθος.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

Μετά το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σιρόπιασμα:

Αφού βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 λεπτό. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα γαρνίρουμε με μελί και τριμμένο καρύδι.

 

 

Νίκος Σούκας
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.