ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

(5 αξιολογήσεις πελατών)

4.9515.10

Εκκαθάριση
Περιγραφή

ΜΕΛΙ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

Το μέλι κουμαριάς παράγεται από την οικογένεια Σούκα στις πλαγιές της Αχαΐας. Η ανθοφορία της κουμαριάς ξεκινάει τον Νοέμβριο ενώ τα άνθη της δίνουν γύρη και νέκταρ μέχρι αργά την Άνοιξη.

Το μέλι κουμαριάς περιέχει :
– την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης σε αυτό.
– τον πολυσακχαρίτη, Τυρανόζη ο οποίος όπως αποδείχθηκε πειραματικά αυξάνει τη ζωή των κυττάρων.
– το ένζυμο Διαστάση ή Αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.

Γεύση:

Έχει χαρακτηριστική δυνατή, πολύ γεμάτη υπόπικρη γεύση με αρωματικές νότες πικρής καραμέλας.

Άρωμα:

Δεν παρουσιάσει έντονο άρωμα.

Χρώμα:

Το χρώμα αρχικά είναι κιτρινωπό και όταν ωριμάσει το μελί αποκτά ένα σκουροχάλκινο χρώμα.

Κρυστάλλωση:

Κρυσταλλώνει σχετικά γρήγορα και αποκτά βουτυρώδη υφή.

 

Τέλος σύμφωνα με ανάλυση του Μελισσοκομικού Ινστιτούτου της Βρέμης και της εταιρείας Kraft του Μονάχου περιέχει:
0,0% σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη)
36,1% φρουκτόζη
28,9 γλυκόζη
1,7% μαλτόζη
1% τυρανόζη
19,5% υγρασία
Το  ph του κυμαίνεται στο  4,5

Στην χώρα μας το μέλι της κουμαριάς και της καστανιάς είναι δυστυχώς ελάχιστα γνωστά. Τα γνωρίζουν όμως και είναι περιζήτητα για τις ευεργετικές ιδιότητές τους στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, της Ρωσίας και των Αραβικών χωρών.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος Μ/Δ
Διαστάσεις Μ/Δ
Βάρος

250γρ, 480γρ, 950γρ

Αξιολογήσεις (5)
  1. Βασιλική

    Εξαιρετική γεύση και υφή

  2. Μ Τ

    Ανεπανάληπτο!

  3. Μ Τ

    Γευστικότατο. Σε διεγειρει.

  4. Ioanna

    Εξαιρετικο !!

  5. Ιωάννα

    Αγόρασα μέλι Κουμαριάς, το αγαπημένο μου μέλι σε μια έκθεση στο Σύνταγμα. Είναι το καλύτερο μέλι Κουμαριάς που έχω δοκιμάσει ποτέ. Κρεμώδες και με πίστευτο άρωμα. Για όσους προτιμούν να μέλια που πικρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Πρέπει να το δοκιμάσετε

Προσθήκη μίας αξιολόγησης