• image 0 02 05 f1b5477cf3083e673336ca24dda2af9e2a70a90edc11c13e950a7d237566ddf9 V
  • image 0 02 05 bf5af383a734263ef72ba4e0c20ce498f081c38d930afbf01a5011c065c3812a V rotated
  • image 0 02 05 542ada62a4c0c2f1c8c3890dca23c1dd738d5f707201997f0c6c50cb3fa8069a V rotated
  • image 0 02 05 11c2a875b5fb62f551e68f7df302cd1a5ba41367bfc648dd07f58450def5ede6 V
  • image 0 02 05 1d5b78ab45bd1d3c0c48e116a81c8b54b56fd1b203a3ac4033f3a80198551945 V rotated
  • image 0 02 05 0dbe208cf484aaeaab941dc7744cd58644efebad884b02d523e585724f774454 V rotated
  • image 0 02 05 0b61ad3fe60bd022794a4cf047ff5a958e7006dbf8001591b55a244fa7debf67 V
  • image 0 02 05 00cc034056c36499c297ce120a82281a4e9e79b7f2ed06cf854e6a64ce9b18b7 V
  • 20170515 163630 min e1502222433674

ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017

 

Tα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, μανταρίνια κλπ) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρος για την παραγωγή μελιού. Tο μέλι εσπεριδοειδών (κυρίως το μέλι πορτοκαλιάς). Παράγεται κυρίως στην Πελοπόννησο συγκεκριμένα.

 

Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες

 

Το μέλι ΧΕΛΜΟΥ πορτοκαλιάς συλλέγεται στην Σκάλα Λακωνίας .

 

Η ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας αποτελούν την πατρίδα του πορτοκαλιού. Χιλιάδες στρέμματα με πορτοκαλεώνες στολίζουν τον Λακωνικό κάμπο. Αξίζει να επισκεφτείτε την περιοχή την άνοιξη για να απολαύσετε την ευωδία που εκπέμπουν τα χιλιάδες δέντρα πορτοκαλιάς.

 

Γεύση: Eξαιρετικά ιδιαίτερη γεύση.
Άρωμα: Έντονο, υπέροχο άρωμα.
Xρώμα: Aνοιχτό κίτρινο.
Kρυστάλλωση: Kρυσταλλώνει πολύ γρήγορα, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Θρεπτική αξία: Μειώνει το άγχος, επουλώνει τις γαστρίτιδες, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ημικρανίας και βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας εφόσον ενισχύει  την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Επιπλέον, το μέλι από το άνθος της πορτοκαλιάς παρουσιάζει ιδιαίτερη αντιοξειδωτική δράση.Για να διατηρηθεί η θρεπτική αξία αυτού του τύπου μελιού, θα πρέπει να καταναλώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προφυλάσσεται από υψηλές θερμοκρασίες.

Βασικά Συστατικά:

Η υψηλή διατροφική αξία του μελιού αυτού σχετίζεται άμεσα με τη πλούσια σύσταση του σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα και έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλια

 

 

 

Profile Image
Νίκος Σούκας
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.